Rehabilitation Centre

Rehabilitation Centre HOH is in 2011 ontstaan omdat Alfy en Sharmini Perera naast weeskinderen ook kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wilden helpen. In de omgeving van Home of Hope werd vóór 2011 geen enkele vorm van fysiotherapie aangeboden, zeker niet aan arme mensen. Kinderen met een beperking worden vanwege schaamte en onwetendheid in de familie vaak van de buitenwereld weggehouden.

Rehabilitation Centre HOH, dat onderleiding staat van José van Nunspeet uit Zeewolde, betrekt de ouders van de kinderen actief bij de zorg. Wij leren hen hoe ze thuis eenvoudige oefeningen kunnen doen met hun kind. Een wereld gaat voor hen open. De ouders ervaren dat hun kind een volwaardig lid is van de maatschappij.

Op dit moment worden er meer dan 400 kinderen behandeld die in de omgeving van Home of Hope wonen. Zij krijgen fysiotherapie, psychomotorische therapie (PMT), logopedie en hydrotherapie. Rehabilitation Centre HOH beschikt over een eigen zwembad en is daarmee uniek in de omgeving. Uitbreiding van het centrum is in volle gang.

Kinderen met een autistische stoornis vormen een nieuwe doelgroep die wordt behandeld bij Home of Hope en voor hen is speciaal een nieuw gebouw ingericht. Er zijn vrijwel geen andere plaatsen in Sri Lanka waar autistische kinderen professionele ondersteuning kunnen krijgen.

Rehabilitation Centre HOH is een onafhankelijke stichting. Voor meer informatie ga naar: www.rehabilitationcentrehoh.nl