Over Home of Hope

De organisatie

De steunpilaren van het Home of Hope dorp zijn Alfy en Sharmini Perera. Dit echtpaar heeft sinds de oprichting de dagelijkse leiding. Zij zijn de vader- en moederfiguur voor alle kinderen.
Alfy is Singalees en Sharmini is Tamil. Er zijn nog altijd problemen tussen beide bevolkingsgroepen, dus zij vormen het perfecte voorbeeld voor de kinderen. Ze geven leiding aan 25 man personeel. Huismoeders, keukenpersoneel, chauffeurs, medisch personeel, landbouw – en administatieve medewerkers. Daarnaast zorgt Alfy voor het onderhoud van de huizen, hij doet de grote inkopen en hij bewaakt de kwaliteit van het onderwijs. Sharmini traint de huismoeders, zorgt voor de schoolbenodigdheden en coördineert de keuken. Hun leven staat in het teken van de kinderen bij Home of Hope.

Het huis

Bij Home of Hope zijn vijf verschillende woonhuizen. De kinderen wonen in groepjes van twaalf onder begeleiding van een huismoeder (matron) in een eigen dorm. De kids slapen per twee, maximaal vier, op een kamer. Ze leren van jongs af aan verschillende huishoudelijke taken te doen, zoals afwassen, vegen, water halen, bedden opmaken, strijken, wassen en tuintjes bijhouden. Op deze manier fungeren ze als groep zoveel mogelijk als een gezin.

De maaltijden

Alle maaltijden worden bereid door de huismoeders in de grote keuken van Home of Hope. Per jaar worden, onder andere, grote hoeveelheden rijst en kokosnoten verbruikt. Om meer zelfvoorzienend te worden qua voedsel is er een plantage aangelegd met honderden kokosnoot- en  bananenbomen. Ook zijn er mangobomen geplant en worden groenten in toenemende mate zelf verbouwd. Gezien de gestegen voedselprijzen de laatste jaren kan hier veel bespaard worden. Bovendien zal alles wat niet verbruikt wordt lokaal worden verkocht. Dit leidt tot aanzienlijk meer inkomsten.

Recreatie

Bij Home of Hope is veel tijd voor sport en spel. Net als in Nederland kunnen de kinderen, mits het huiswerk klaar is, naar hartenlust buiten spelen. We hebben een groot (cricket)speelveld en een mooie speeltuin. In het weekend, vooral op zaterdag, zijn er diverse activiteiten. De zondag staat in het teken van relaxen. De kinderen kijken vaak films in hun dorm. Ze mogen ook vrij zwemmen. Bovendien is er zondagsschool en in de avond een kerkdienst. Eens in de zoveel tijd worden er sport- en speldagen georganiseerd

 

Shadow